2017-05-17 09:30:36• hírek • Kocsis Zoltán

Az avasfelsőfalui csapat nyerte az ökoprücskök versenyét

Összesen hét csapat vett részt a tanfelügyelőség és a megyei környezetvédelmi ügynökség közös vetélkedőjén, az ökoprücskök versenyén. Hetük közül hatan Szatmárnémetiből érkeztek – a vetélkedőt viszont pont az egyedüli „vendég” nyerte meg.

A versenyt Iznavoiu Crina Ramona óvónő és Pop Monica, a szatmárnémeti Guliver óvoda igazgatója koordinálta, a döntő házigazdája pedig a szatmárnémeti 13-as számú óvoda volt. A hét ovi két fős csapatainak két számban kellett bizonyítaniuk ügyességüket, rátermettségüket, felkészültségüket és kreativitásukat.

Egyrészt be kellett mutatniuk a magukkal hozott, újrahasznosított hulladékokból készült maketteket, amelyeknek olyan témákat kellett feldolgozniuk, mint a zöldövezetek, hulladékgazdálkodás, víz, biodiverzitás vagy éppen az egészséges élet. A második versenyszámban a gyerekeknek szét kellett válogatniuk a papírt, a műanyagot az egyéb hulladéktól.

A vetélkedő célja a gyerekek környezettudatos nevelése, hogy tudatosuljon bennük, mennyire fontos a a természet védelme, a tiszta életkörülmények megőrzése.

A versenyt az 1-es számú avasfelsőfalui óvoda nyerte, amelyet Balta Anamaria és Finita Alexandra alkotott, Popescu Lidia és Gligan Rodica készített fel. A második helyen a szatmárnémeti 9-es ovi két gyerkőce, Kiss Edina és István Ádám végzett köszönhetően óvónénijeik, Suta Krisztina és Mészáros Melinda áldozatos munkájának is. Harmadik lett a Guliver ovi két csöppsége, Anzik Ariana és Pugner Gerard, őket Borobei Raluca és Iznavoiu Crina Ramona készítette fel.

A versenyen részt vett továbbá az 1-es, a 13-as, a Május 14 és a Nicolae Steinhardt ovóda.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: